Posjet Tehničkom muzeju u Pragu

by | tra 27, 2022

Sudjelovanjem na studijskom putovanju u Prag, volonteri udruge POZOR, Društva „NAŠA DJECA“ grada Gospića, Udruge učeničkih domova RH kao i profesori Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, obogatili su svoje znanje i kroz posjet Tehničkom muzeju u Pragu.

Muzej, kroz svoje eksponate, prižio je uvid u prošlost tehnike, što u prometu (bicikli, automobili i avioni) pa sve do pisaćih strojeva i vrhunskih računala. Također, sudionici su zakoračili i u svijet svemira i istraživanja svemira.

Kao primjer dobre prakse u popularizaciji kemije, sudionici su vidjeli i proučavanja kemijskih elemenata iz prošlosti sve do današanjih eksperimenata koji pomažu u medicini, tehnici, proizvodnji raznih materijala i slično.

 

Posjet muzeju Marie Curie

Posjet muzeju Marie Curie

Članovi tima posjetili su muzej Marie Curie u Parizu u svrsi usvajanja novih iskustava i primjera dobre prakse. Muzej sadrži mnogo interatkvinog sadržaja, a fokus muzeja je na radiološka istraživanja. Kroz mali hologram sa puno vizualnih i auditivnih sadržaja prikazan...

Što smo u pariškom Gradu znanosti naučili o promociji znanosti

Što smo u pariškom Gradu znanosti naučili o promociji znanosti

Grad znanosti i industrije u Parizu, ostavlja bez riječi. Čitav Grad je zapravo prostor namijenjen za slobodno vrijeme i kulturu s različitim interaktivnim sadržajima za djecu i mlade. Grad opravdava ono što u nazivu imena nosi, grad. Namijenjen je djeci i mladima i u...

Skip to content