Informacije o projektu

Opis projekta

Projektom „Formula za znanost“ udruga Pozor! te partneri: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Udruga učeničkih domova RH i Društvo „Naša djeca“ grada Gospića kreirat će i provoditi nove inovativne programe popularizacije kemije.

U sklopu projekta ojačat će se kapaciteti udruge Pozor!, Udruge učeničkih domova RH (UUDRH) i Društva „Naša djeca“ grada Gospića (DNDG) kroz programe:

  • trening za trenere
  • menadžerske i prezentacijske vještine.

Na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije će se opremiti učionica inovativnim, interaktivnim sadržajima i novim tehnologijama namijenjenim popularizaciji kemije kao STEM područja.

Cilj projekta

Cilj projekta „Formula za znanost“ je ojačati kapacitete udruge Pozor!, udruge Društvo „Naša djeca“ grada Gospića i Udruge učeničkih domova RH za promicanje znanstvenoga pogleda na svijet i kritičkog mišljenja kod učenika osnovnih i srednjih škola, kreiranjem i provedbom inovativnih programa popularizacije kemije.

Aktivnosti projekta

  1. Organizacija i provedba aktivnosti jačanja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa popularizacije STEM-a
  2. Aktivnosti organizacije trajnih postava inovativnih, interaktivnih sadržaja sa svrhom popularizacije STEM-a i provedbe pilot grupa za krajnje korisnike: djecu i mlade te opću populaciju
  3. Razvoj i provedba (višednevnih) lokalnih radionica sa svrhom popularizacije STEM-a
  4. Promidžba i vidljivost
  5. Upravljanje projektom i administracija

Ciljne skupine

Ciljne skupine su tri udruge:

  • Pozor! – projekti i obrazovanje za održivi razvoj (POZOR),
  • Društvo “Naša djeca” grada Gospića (DNDG),
  • Udruga učeničkih domova RH (UUDRH).

 

Rezultat projekta

Projektom će se educirati 11 volontera (5 iz udruge Pozor!, 3 iz DND Gospić i 3 iz UUDRH) putem TtT aktivnosti (oni će naknadno educirat još 30 volontera) koji će provođenjem aktivnosti i radionica u projekt uključiti djecu, njih ukupno 545 redom iz Grada Zagreba te Virovitičko-podravske i Ličko-senjske županije, a nakon stečenih iskustava, projekt će se proširiti i na ostale županije odnosno gradove u Hrvatskoj gdje će se radionice također provoditi istim ciljanim skupinama. Postignuti rezultati i njihova diseminacija promotivnim aktivnostima omogućit će da ovaj projekt kao primjer dobre prakse potakne multipliciranje učinaka projekta te postane smjernica drugim organizacijama civilnog društva da se uključe, i na temelju iste ili slične metodologije rada, povećaju stupanj inkluzije djece i mladih u STEM područje.

 

Naziv projekta UP.04.2.1.10 Formula za znanost
Ime korisnika Pozor! – Projekti i obrazovanje za održivi razvoj
Ukupan iznos projekta 2.334.447,39 HRK
Iznos bespovratne potpore 2.334.447,39 HRK
Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Razdoblje provedbe 28.12.2020.-28.12.2022.

Voditelj projekta

Suzana Randelj
Mob: +385 91 333 0690
E-mail: suzana.randelj@udruga-pozor.hr

 

Posrednička tijela

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske
Opatička 4, 10 000 Zagreb
Telefon: 01 4599 810
E-mail: info@udruge.vlada.hr
Ured za udruge
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva
Štrigina 1a, 10 000 Zagreb
Telefon: 01 2399 100
E-mail: zaklada@civilnodrustvo.hr
Nacionalna zaklada
Skip to content